Ruotsin euroviisukappaletta syytetään plagioinniksi – verrattiin Ukrainan entisen edustajan kappaleeseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsissa järjestettiin viikonloppuna Melodifestivalen-laulukilpailun finaali, jonka voittajaksi nousi Loreen kappaleellaan Tattoo. Hän tulee voiton myötä edustaman Ruotsia toukokuussa Englannin Liverpoolissa järjestettävissä Euroviisuissa.

Moni viisuedustaja on joutunut vuosien saatossa plagiointisyytösten kohteeksi, eikä Loreen ole poikkeus. Sosiaalisessa mediassa levinneissä videoissa Tattoo-kappaleen joidenkin osien on huomautettu muistuttavan vuonna 2005 julkaistua ukrainalaiskappaletta V Plenu. Sen esitti Mika Newton, joka edusti Ukrainaa vuoden 2011 Euroviisuissa.

Mika Newton kommentoi syytöksiä myöhemmin omalla Instagram-tilillään. Hän totesi Tattoon bridge-osiossa olevan lähes sama idea kuin hänen V Plenu -kappaleessaan. Newton kysyi myös faniensa mielipidettä asiasta.

Loreen on yksi ennakkosuosikeista Euroviisujen voittajaksi. Kyseessä ei olisi 39-vuotiaan tähden ensimmäinen viisuvoitto. Loreen nimittäin edusti Ruotsia Euroviisuissa myös vuonna 2012, jolloin hänen Euphoria-kappaleensa kohosi kilpailun voittajaksi.