Suomen ensimmäinen Raamattu huutokaupataan – lähtöhinta 2 500 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa huutokaupataan harvinainen kirja. Kyseessä on restauroitu versio Suomen ensimmäisestä Raamatusta, joka julkaistiin vuonna 1642. Raamattu huutokaupataan naantalilaisen Hellman Huutokauppojen toimesta.

Raamattua kuvaillaan ammattilaisten huolella täysin restauroimaksi ja korservoimaksi kokonaisuudeksi. Kirjasta löytyvät kaikki sen sivut joko alkuperäisinä tai kopioina. Kirjan selkä on päällystetty uudemmalla nahalla, joskin mukana on myös säilyneitä vanhoja nahkoja. Katso video esittelystä tästä.

– Näitä raamattuja on arviolta säilynyt alle sata kappaletta, joista tiettävästi alle kymmenen on yksityisomistuksessa. Harvinaisuus, Hellmans Huutokauppojen sivuilla kuvaillaan.

Raamattu on kaupan 15.-18. maaliskuuta käynnissä olevassa HellmanLIVE-huutokaupassa. Sen lähtöhinta on 2 500 euroa ja minimikorutus 100 euroa.