Poliisin teemavalvonnan tulos – yli 900 liikennevirhemaksua turvavyön laiminlyönnistä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suoritti hiljattain valtakunnallista teemavalvontaa, jossa keskityttiin erityisesti turvavöihin ja kännykän käyttöön ajon aikana. Tehovalvonnan tulosten perusteella turvavyön käytössä olisi petraamisen varaa. Poliisi kirjoitti teemavalvonnan aikana 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä.

Lisäksi 74 tapauksessa turvavyön tai turvalaitteen laiminlyönnistä kirjoitettiin sakko. Kyseisissä tapauksissa teon katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan turvallisuudelle.

Kädessä pidettyyn matkapuhelimeen puhumisesta koitui seuraamuksia 386 kuljettajalle. Viestin näpyttelystä tai muusta vastaavasta kädessä pidetyn puhelimen käytöstä seuraamuksen sai 216 kuljettajaa. Lisäksi yhdeksässä tapauksessa poliisi puuttui muun teknisen laitteen haittaavaan tai vaarantavaan käyttöön.

Tiedotteen mukaan poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta toivoo, että kolaritilanteissa elintärkeän turvavyön käyttö saataisiin valvonnalla ja tiedottamisella kattavaksi. Katajisto myös pitää huolestuttavana puhelinta muuhun kuin puhumiseen käyttäneiden määrää. Tekstin kirjoittaminen tai muu ajon aikana katseen poissa pitävä toiminta on selkeä riski liikenteessä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.