125 dollarin vaateostoksen sijaan posti toi valtavan erän kultaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Väärän arvon merkitseminen ulkomaille lähetettäviin paketteihin voi johtaa seuraamuksiin tullissa. Nyt Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos on paljastanut löytäneensä tutkimastaan paketista arvokkaan kultaerän. Sisällön arvo piti olla huomattavasti pieempi.

San Franciscosta Hongkongiin matkalla olleen paketin piti sisältää vaatteita 125 dollarin eli noin 120 euron edestä. Tullin röntenkuvauksessa kuitenkin paljastui, että vaatteiden sisään oli kätketty kultaharkkoja. Kultaharkkojen arvo oli 67 830 dollaria eli noin 64 000 euroa.

Viranomaisten tiedotteen mukaan kulta oli noin 98-prosenttisen puhdasta. Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos muistutti väärän tiedon merkitsemisen vientituotteisiin voivan johtaa rikossyytteisiin.