Käytätkö Outlookin sähköpostia? Päivitä heti – vakava haavoittuvuus löytyi

Digi · Tim Isokivi

Microsoftin Outlook sähköpostiohjelmaa käyttävien on syytä hankkia nopeasti tuorein päivitys. Ohjelmassa on Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan havaittu vakava haavoittuvuus. Sitä hyväkseen käyttäviltä hyökkäyksiltä voi suojautua päivittämällä ohjelman.

Outlookin haavoittuvuus tarjoaa hyökkääjälle mahdollisuuden varastaa tämän tunnukset ja käyttää niitä muihin palveluihin tunnistautumiseen. Erityisen katalan hyökkäyksestä tekee se, että pelkkä tietynlaisen sähköpostiviestin lähettäminen riittää. Hyökkäys aktivoituu jo viestin saapuessa Outlook-ohjelmaan ennen sen avaamista tai esikatselua.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan haavoittuvuutta on jo ehditty hyödyntää hyökkäyksissä. Haavoittuvuus koskee vain Microsoft Outlookin Windows-käyttöjärjestelmän työpöytäohjelmaa. Outlookin Android-, iOS- ja Mac- ja selainversiota käyttävät ovat turvassa.