Tuhlaatko turhiin heräteostoksiin? Näin onnistut ostolakossa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Minimalistinen elämäntyyli aina kodin sisustusta, vaatekaappia ja kulutustottumuksia myöten on alkanut kasvattamaan suosiotaan. Tämä näkyy etenkin siinä miten paljon minimalistiseen elämäntapaan opastavia vaikuttajia on viime aikoina noussut pintaan.

Omaa YouTube-kanavaa pitävä Hannah Louise Poston on kertonut lähes 90.000 seuraajalleen neuvoja siihen miten kannattaa toteuttaa vuosi, jolloin ei osta mitään. Ostolakkoa nainen suosittelee etenkin ihmisille, jotka mielestään ostavat määrällisesti liikaa tai käyttävät heräteostoksiin liikaa rahaa.

1. Laadi itsellesi selvät säännötPäätä mitä asioita ostolakko koskee. Nainen itse salli itselleen esimerkiksi kampaamokäynnit ja liput konsertteihin, tapahtumiin ja muihin elämyksiin.

2. SitouduEt tarvitse onnea tai hyvää tuuria ostolakossa onnistumiseen vaan kaikki on kiinni henkilön sitoutumisesta omiin sääntöihinsä.

3. Ole ankara itsellesiÄlä riko omia sääntöjäsi. Ole oikeasti ostamatta asioita, joita olet päättänyt olla ostamatta. Älä salli itsellesi tekosyitä.

4. Älä lannista itseäsiOstolakko voi ottaa vuoden aikana koville ja voit joutua kamppailemaan. Ole kuitenkin lempeä itsellesi vaikka prosessi ei olisikaan niin helppo kuin olisit kuvitellut.

5. Listaa asioita, joita voit tehdäMoni ikään kuin harrastaa ostoksilla käymistä. Ostosten tekemisen sijaan kannattaa keksiä muuta tekemistä, että ostoksilla käymisen vältteleminen ei käy liian raskaaksi.

6. Poista maksutiedot verkkokaupoistaPoista maksutietosi kaikkialta netistä, jossa olet tavannut tehdä ostoksia napin painalluksella. Poistu myös verkkokauppojen sähköpostilistoilta, että et koe turhia ärsykkeitä nähdessäsi sinulle suunnattuja mainoksia.