Villisikapopulaatiot kasvaneet ympäri maailmaa – Teksasin Houston on helisemässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet ympäri maailmaa kantautuneista uutisista, joiden mukaan räjähdysmäisesti kasvaneet villisikapopulaatiot ovat aiheuttaneet vakavia ongelmia maataloudelle. Nyt Yhdysvaltojen Teksasissa sijaitsevan Houstonin alueen kerrotaan kärsivän suurista sikalaumoista.

Maanviljelijät ovat ongelmissa. Yhdysvaltojen lähes seitsemästä miljoonasta villisiasta noin kolmannes asuu Teksasissa.

– Monet ihmiset ajattelevat, että pystymme hallitsemaan määriä metsästämällä ja pyydystämällä, mutta meidän olisi saalistettava niistä noin 75-80 prosenttia, jotta kanta pysyisi hallinnassa, teksasilaisten karjankasvattajien jetujärjestön edustaja Buddy Earles kertoi.

Teksasin maatalousministeriön komissaari Sid Miller arvioi, että luonnonvaraisten sikojen aiheuttamat vahingot ovat olleet yli 500 miljoonaa dollaria viimeisen kuuden tai seitsemän vuoden aikana pelkästään osavaltion alueella. Tämä vaikuttaa suoraan maatalouteen, ruokaan ja ravintoon. Nyt villisiat ovat levittäytyneet jopa esikaupunkialueille.

– Ne menevät laumana hautausmaalle kaataen hautakiviä. Ne rakastavat golfkenttiä ja sen pehmeää, märkää ruohoa. Ne repivät kentät paljaaksi, Miller kertoo Houston Median mukaan.

Villisikalaumojen määrä on kasvanut viime vuosina myös Suomessa.