Vuoden ravintola valittiin – voittajaksi nousi poikkeuksellinen lohjalaisravintola

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen Gastronomien Seura on valinnut jälleen vuoden ravintolan. Vuoden 2023 parhaaksi ravintolaksi valittiin Mikku Utterin poikkeuksellinen yhden miehen ravintola. Se sijaitsee kerrostalon kivijalassa Lohjan keskustassa.

Ravintolassaan Utter leipoo itse leivät, valmistaa juustoja ja lihaleikkeitä ja säilöö ruokaa. Hän sai liikeideansa ammattikokkien koti-illallisista, ja avasi vuonna 2015 baarikeittiönsä vanhaan liikehuoneistoon. Vuoden ravintola -valintaa perusteltiin tinkimättömällä asenteella, joka välittyy persoonallisena kokemuksena.

– Olen ruokaan ja viiniin intohimoisesti suhtautuva yrittäjä, jolle voi tulla kylään. Kaikki ne arvot, joita Suomen gastronomien seura valinnassaan painottaa, ovat samoja, joihin itse pyrin. Suurin palkinto itselleni on aina illan päätteeksi hymyilevät ja tyytyväiset vieraat, Utter kertoi tiedotteessa.

– Luonnon kiertokulku, pitkäjänteinen yhteistyö lähi- ja pientuottajien kanssa sekä toimivaksi todetun kaavan jatkuva kehittäminen. Suorastaan suunniteltu harmonia, kuvaili Gastronomien seuran puheenjohtaja Joni Kiiski voittajaa.

Mikko Uutterissa on parhaillaan meneillään Mahla-niminen sesonki. Utterin mukaan hän on jo kymmenen vuoden ajan kerännyt kotipihan kolmesta vaahterasta mahlaa ja keittänyt siitä siirappia. Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustusta jo vuodesta 1985 lähtien.