Historiallinen manserock-kohde myynnissä – Pate Mustajärvi myy lapsuudenkotinsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella on nyt mahdollista muuttaa taloon, jolla on suuri merkitys manserockin historiassa. Pate Mustajärven Ikurissa sijaitseva lapsuudenkoti on asetettu myyntiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ikurissa sijaitsevan, vuonna 1966 rakennetun ja myöhemmin remontoidun omakotitalon hinta on 235 000 euroa. Sen nykyään autotallina toimivassa ulkorakennuksessa perustettiin 1970-luvulla sittemmin suuren suosion saavuttanut Popeda-yhtye.

Mustajärvi on aikaisemmin kertonut Tampere.fi-sivustolle Popedan saaneen alkunsa Ikurissa sijaitsevassa rakennuksessa. Popedan ja sen esiasteiden ensimmäiset treenikämpät sijaitsivat pihamökissä, talon autotallissa ja vastapäisen Lehtisen talon alakerrassa. Pihamökissä myös vietettiin rokkarin mukaan aikoinaan Ikurin parhaita kotibileitä.