Poliisi teki yllättävän löydön kirkkonummelaiselta pariskunnalta – toimiva Uzi-konepistooli

Ohhoh! · Tim Isokivi

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo saaneensa valmiiksi syyskuussa 2022 tapahtuneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella. Kirkkonummelaisen pariskunnan hallusta löydettiin muun muassa tehokas konetuliase.

Poliisin pariskunnalle suorittamassa etsinnässä heidän hallustaan löytyi toimiva Uzi-konepistooli ja sen panoksilla täytetty lipas. Lisäksi poliisi löysi reikäpatruunan, tyhjän käsiaseen lippaan ja nyrkkiraudan. Pariskunnalla ei ollut lupaa minkäänlaisiin aseisiin.

– Ase todettiin toimintakuntoiseksi sarjatulta ampuvaksi, luvanvaraiseksi ja erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi, kertoo rikoskomisario Nina Kangas tiedotteessa.

Pariskunta otettiin kiinni törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä myönsi ampuma-aserikoksen mutta kiisti törkeän ampuma-aserikoksen, toinen puolestaan kiisti kaikki rikokset. Asia on siirretty syyteharkintaan.

Uzi on israelilaisen Uziel Galin suunnittelema konepistooli. Ase on ollut vuosikymmenten ajan tuttu näky esimerkiksi elokuvissa, sarjossa ja peleissä.