Skandaali brittivankilassa – 18 naisvartijalla salasuhde vankiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ison-Britanniassa julkaistun raportin mukaan 18 miesvankilan HMP Berwynin naispuolisella työntekijällä on ollut salasuhde vangin kanssa. Jopa kolme naisista on joutunut itse telkien taakse suhteen laadun vuoksi. Vankilassa on 2.000 vankia.

BBC:n mukaan naiset olivat joko osa operatiivista henkilökuntaa tai työskentelivät siellä kumppaniorganisaatioista, kuten kuntouttamisesta ja terveydenhoidossa. Vankilapoliisiliiton puheenjohtaja Mark Fairhurst väitti, että seksuaaliset kohtaamiset johtuivat siitä, että työtehtäviin palkattiin vääränlaisia naisia. Rekrytoinnin suoritettiin Zoomissa.

– Monilla työtehtäviin palkatuilla ei ole tarpeeksi elämänkokemusta ja he ovat alttiita vankien ehdottelulle, hän sanoi.

Vuodesta 2019 lähtien 31 naispuolista vartijaa Englannissa ja Walesissa on irtisanottu sopimattomien kontaktien vuoksi, Mirrorin raportoimat tilastot osoittavat. Yli 500 vankilan työntekijän kerrotaan käyneen korruption vastaisen koulutuksen viimeisen 18 kuukauden aikana.