BBC kielsi Tiktokin käytön työpuhelimissa – tietoturvariski on todellinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittien yleisradioyhtiö BBC on käskenyt henkilökuntaansa poistamaan TikTokin kaikista työpuhelimista. Sovelluksen omistavan kiinalaisen yrityksen väitetään vakoilevan myös toimittajia. Käsky tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun Yhdistynyt kuningaskunta kielsi Kiinan omistaman sosiaalisen median alustan hallituksen puhelimista turvallisuussyistä.

– Emme suosittele TikTokin asentamista BBC:n työpuhelimeen, ellei siihen ole perusteltua syytä, BBC sanoi työntekijöilleen lähetetyssä sunnuntaimuistiossa.

Deadlinen mukaan valtion ylläpitämä yleisradiovirasto on huolissaan yksityisyydestä, koska TikTok on kiinalaisten omistama sosiaalisen median alusta. TikTokin tiedottaja kertoi, että yritys oli pettynyt BBC:n antamiin ohjeisiin. BBC:llä on Tiktokissa useita tilejä. Tiktokin mukaan kiellot perustuvat pikemminkin väärinkäsityksiin kuin tosiasioihin.

Suosittu videopalvelu on uhattu lopettaa kokonaan Yhdysvalloissa, elleivät sen kiinalaiset omistajat myy osuuttaan pois. Viranomaisten mukaan alusta uhkaa kansallista turvallisuutta. Yhdysvaltojen oikeusministeriö tutkii väitteitä, joiden mukaan sovelluksen emoyhtiö ByteDance on käyttänyt käyttäjätietoja vakoillessaan yhdysvaltalaisia teknologiatoimittajia.