Hätäkeskukseen ilmoitettiin Sulkavan koululla liikkuneesta asemiehestä – ilmoitus oli väärä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hätäkeskukseen tehtiin tänä aamuna kymmenen aikaan ilmoitus Sulkavan yhteiskoululla liikkuneesta asemiehestä. Poliisi oli välittömästi yhteydessä koulun henkilökuntaan ja lähti paikalle.

– Koulusta kerrottiin, että henkilöstöllä ei ollut havaintoa tai tietoa mistään turvallisuusuhasta tai turvallisuuspoikkeamasta. Poliisi oli myös ajomatkan aikana yhteydessä koululle, josta edelleen kerrottiin, ettei heillä ole havaintoja uhkatilanteesta, Etelä-Savosta kerrotaan.

Poliisi tarkasti yhteiskoulun tilat ja hätäpuhelu osoittautui vääräksi ilmoitukseksi. Tilanne Sulkavan yhteiskoululla on rauhallinen ja koulutyö jatkuu normaalisti. 

– Poliisi selvittää hätäpuhelun alkuperää ja muistuttaa, ettei vakavalla asialla saa leikkiä. Perättömästä ilmoituksesta voi seurata sakkorangaistus ja perättömän ilmoituksen tekijä voi joutua lisäksi korvaamaan tilanteesta viranomaisille aiheutuneita kuluja.