Kyselytutkimus: Kylmä sää vaikuttaa rajusti naisten mielialaan ja itsetuntoon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uuden tutkimuksen mukaan yli puolet naisista sanoi, että he eivät voi hyvin talvisessa säässä. Naisten mukaan sää vaikuttaa heidän itseuntoonsa ja mielialaansa. Tutkimukseen osallistuneet naiset kertoivat, että he kestävät keskimäärin seitsemän viikkoa talvista säätä kunnes heidän täytyy päästä jonnekkin lämpimään.

Kymmenesosa naisista myönsi, että heidän on muutettava lämpimään maahan talven ajaksi oman hyvinvointinsa ja mielenterveytensä vuoksi. Samassa tutkimuksessa selvisi, että kylmempien kuukausien jälkeen monet naiset tuntevat olonsa epävarmaksi. Heidän ihonsa oireilee ja olo on alakuloinen.

– Hehkuva iho voi antaa ihmisille itseluottamusta ja syyn pukeutua hameeseen ilman sukkahousuja, sanoi Stephanie Kimutis, Jergens® Skincaren vanhempi brändipäällikkö ja tutkimuksen toteuttanut taho.

– Kevät on itserusketuskauden virallinen aloitusaika ja samalla kuluttajat voivat jälleen tuntea olonsa hyväksi ja näyttää paremmalta sään lämmetessä.