Poliisi järjestää 36 tunnin tehovalvonnan koko maassa – kohteena rattijuopot

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten vanha sanonta menee, jos otat, et aja. Tänä viikonloppuna maistiaisissa ratin taakse menevillä on tavallista suurempi todennäköisyys jäädä kiinni. Siitä huolen pitää poliisin valtakunnallinen tehovalvonta.

Poliisi kertoo järjestävänsä tehostettua rattijuopumusvalvontaa koko maassa. Se alkaa perjantaina 24. maaliskuuta kello 18:00 ja jatkuu sunnuntai-aamuun kello 06:00 asti. Poliisi suorittaa taajamissa ja niiden ulkopuolisilla teillä mahdollisimman paljon puhalluskokeita ja matalalla kynnyksellä myös huumepikatestejä.

– Rattijuopumukset muodostavat edelleen ylinopeuksien ohella suurimman riskin tienkäyttäjien hengelle ja terveydelle, kertoo tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Ennakkotietojen perusteella rattijuopumustapauksissa kuoli viime vuonna 36 ja loukkaantui 395 henkilöä. Joka viides liikennekuolema ja joka kymmenes loukkaantuminen on viimeisten kolmen vuoden aikana aiheutunut rattijuopumusonnettomuuksissa.