Salppurin kisoissa saa juoda samppanjaa taivaalla – VIP-vieraille saunoja ja erikoisohjelmaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lahdessa järjestetään Salpausselän kisojen 100-vuotisjuhlat. Viikonlopulle on tarjolla runsaasti erilaisia VIP-tason palveluita, joista osa on jo myyty loppuun. Stadionin laidalla sijaitsee muun muassa puusauna, joka on 1920-luvulla valmistuneen hiihtostadionin ainut jäljellä oleva alkuperäinen rakennus.

Maailmancupin päätösviikonloppuna kisavierailla on mahdollista nauttia erilaisista erikoisnumeroista. Esimerkiksi betonisen suurmäen huipulla sijaitseva näköalatorni toimii tunnin pituisten kierrosten tyyssijana. Kierros on tarkoitettu VIP-asiakkaille.

VIP-vieraille on tarjottu myös mahdollisuus nauttia samppanjaa nosturin kyydissä, yläilmoissa. Kisaperjantaina Lahden urheilualueella oli sankka sumu, joten sopii toivoa sään kirkastuvan lopputapahtuman ajaksi. Nosturi nousee taivaalle viisi kertaa tunnin aikana. Kyyti yläilmoihin kestää noin 10 minuuttia ja sisältää lasillisen kuohuvaa. Jos haluaa vieläkin korkeammalle, on alueelle järjestetty helikopterilentoja.

Luksuspaketit on nimetty suomalaisten talviurheilun supertähtien mukaan, Janne Ahosen ja Iivo Niskasen VIP-palveluiksi. Kaikille avoin maailman suurin after ski -tapahtuma järjestetään lauantaina DHL Fan Zonessa. Lauantaina bileet lähtevätkin käyntiin jo päivällä, kun Levi-Äijä, Ollie ja Aste huolehtivat tunnelmasta maastohiihdon sprinttifinaalia ennen ja sen jälkeen. Illan kruunaavat Poju, Mato Valtonen & Jore Marjaranta Band plays Rock’n’Roll sekä koko kansan suosikki, Olli Halonen.