Korona ja koiran kuolema veivät Krista Pärmäkosken mehut: ”Voin huonosti”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen hiihtomestari Krista Pärmäkoski sairastui MM-kilpailujen jälkeen koronavirukseen. Naisella oli virus ilmeisesti oireettomana jo Planican laduilla, koska kestävyys oli silminnähden heikossa jamassa. Krista Pärmäkoski osallistuu parhaillaan Lahdessa järjestettäviin Salpausselän kisoihin.

Lahdessa hiihdetään tänään maastohiihdon sprinttikisa, johon kuuluu brutaali ja legendaarinen nousu niin sanotulle intiaanikukkulalle. Sprintin parhaimmisto karsittiin tänään aamupäivällä ja suomalaisia pääsee ladulle kello 14:00 lähtevän erän jälkeen. Mukana on myös Krista Pärmäkoski, joka koronan lisäksi toipuu parhaillaan koiransa kuolemasta.

– Huonosti jaksan. En ole nukkunut kahteen yöhön, mutta saan ajatuksia pois kilpailujen avulla, Krista Pärmäkoski kertoi Ylen haastattelussa sprintin karsinnan jälkeen.

Pärmäkoski lähtee ladulle finaalin neljännessä erässä kello 14:16. Suomalaisia on kaikkiaan kuusi kappaletta finaalissa neljässä eri lähdössä. Aamupäivän vesisade on hellittänyt, keli on kirkastunut ja Salpausselän kisoihin odotetaan tänään runsaasti yleisöä.

https://www.instagram.com/p/CpcojjZM6wN/