Mikä mies? No Olli Ahonen!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset urheilutähdet ovat joutuneet taipumaan useammissa talven hiihdon maailmankilpailuissa lähinnä ruotsalaisille ja norjalaisille kisakumppaneille. Lahden Salpausselän kisoissa vietetään tänä viikonloppuna satavuotisjuhlia ja mukana on runsas kattaus suomalaishiihtäjiä. Lauantaina suomalaiset hiihtäjät saivat näyttää kyntensä nopeatempoisessa hiihdon sprintissä, mikä vei hiihtäjiä rankalle intiaanikukkulalle ja sieltä alas.

Lahden hiihtostadionille oli saapunut tuvan täydeltä väkeä seuraamaan tiukkatempoista hiihtoa, mutta eniten yleisöä huudatti miesten kakkoserässä hiihtänyt suomalainen Olli Ahonen. Hän saapui tiukasta J-mutkasta stadionille ryhmänsä ensimmäisenä, ja pitkään näytti siltä, että hän myös saapuisi myös maaliin voittajana. Yleisö huusi hurmasta ja tuntui, kun hiihto olisi lajina herännyt jälleen takaisin takavuosien superloistoonsa.

– Olli on Suomen seuraava hiihdon supertähti, katsomossa hehkutettiin, vaikka mies menettikin kärkipaikkansa sata metriä ennen maaliviivaa.

– Kyllä tuo ykköspaikan menetys jää varmasti kaivelemaan ja hampaankoloon. Ehkä ensi vuonna nähdään miehen upea tuleminen, toinen jatkoi.

– Saa nähdä, lähteekö huomenna enää ääntä, huusin niin paljon, kolmas katsojista kähisi Staralle.

Imatran Urheilijoita edustava Ahonen on 23-vuotias hiihtolupaus, joka on näyttänyt erinomaista kilpailukuntoa jo viime vuonna. Ahosen veli Ville on myös maailmanluokan hiihtäjä. Olli Ahonen kertoi myöhemmin Ylen haastattelussa, että hänelle on tyypillistä lähteä ladulle ahnaasti ja päätti tietoisesti ottaa vauhdista vetovastuun.