Los Angelesin sääolot ovat sekaisin – lunta ja tornadoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kaliforniassa sijaitseva Los Angeles on yleensä kuvattu aurinkoisena palmujen ja Tyynen valtameren aaltojen sävyttämänä, rentomielisenä sekä julkkisten suosimana alueena. Tänä talvena enkelten kaupungissa on kuitenkin kohdattu erikoisia sääilmiöitä.

Harvinainen tornado osui noin 17,5 kilometrin päähän Los Angelesin keskustan ulkopuolelle keskiviikkoaamuna. Pyörre repi irti yritysten kattoja ja vei roskia taivaalle villissä luonnonilmiössä Montebellon kaupunginosassa riehunut tornado oli niin harvinaien, että kansalllinen sääpalvelu lähetti ryhmänsä sinne arvioimaan tilannetta.

Yksi henkilö loukkaantui ja heidät vietiin paikalliseen sairaalaan. Sääilmiö vahingoitti 11 rakennusta käyttökelvottomaan kuntoon. Myös useita ajoneuvoja vaurioitui.

– Olen asunut Kaliforniassa vuodesta 1965. En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, sanoi alueella varaston omistava Michael Turner.

Kalifornia on kohdannut rajua sääolosuhteita viime viikkoina. Tornadon lisäksi alueella on ollut rankkasateita ja lumikuuroja. Voimakkaita tuulia on ollut muuallakin Kaliforniassa. Se kaatoi puita ja lennätti sohvan parvekkeelta San Franciscossa aiheuttaen jopa viiden ihmisen kuoleman. Yksi tornado iski Santa Barbaraan aiemmin tällä viikolla.