Kaikkien aikojen stalkkeri – soitti tyttöystävälle 800 kertaa kahden päivän aikana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Marylandissa asuvaa miestä uhkaa vuosien vankeus, koska hän oli soittanut ex-tyttöystävälleen yli 800 kertaa kahden päivän aikana. Vainoaminen on ahdistavaa ja toisinaan, vaikka henkilön yrittäisi estää kaikissa mahdollisissa kanavissa, saattaa hän käyttää seuraavaan hyökkäykseensä esimerkiksi prepaid-liittymää.

Hagerstownissa asuvaa Derik Wayne Bowersia syytettiin entisen kumppaninsa häirinnästä tekstiviesteillä, puheluilla ja Facebookin kautta, Yhdysvaltain Länsi-Virginian pohjoisen piirin syyttäjänvirasto tiedotti. Joulukuussa 2022 Bowers soitti exälleen 815 kertaa kahden päivän aikana, syyttäjä väitti. Hänen kerrotaan myös lähettäneen naisille tuhansia tekstiviestejä useiden kuukausien aikana ja käyttäneen sosiaalisen median viestejä nolatakseen hänet ja häiritäkseen hänen toimeentuloaan.

Jos Bowers tuomitaan, häntä uhkaa jopa viiden vuoden vankeustuomio.

– Nettivainoaminen on laajalle levinnyt ongelma, johon suhtaudumme erittäin vakavasti Länsi-Virginiassa, Yhdysvaltain syyttäjä William Ihlenfeld sanoi virallisessa lausunnossa.

– Kannustan kaikkia, joita pelotellaan verkossa ja jotka kärsivät sen seurauksena merkittävistä henkisistä ahdistuksista, tekemään rikosilmoituksen, jotta väärintekijät voidaan tutkia ja saattaa vastuuseen.