Vakuutusyhtiö: Näistä pakoista autojen renkaita varastetaan usein

Autot · Tim Isokivi

Rengasvarkauksia vehdään ympäri vuoden, mutta niissä ilmenee piikki keväisin ja syksyisin kuumimman renkaidenvaihtosesongin aikana. Poliisi saa vuosittain noin 800 rikoisilmoitusta varastetuista renkaista. Pohjola Vakuutus on paljastanut, mistä renkaat usein katoavat.

Vakuutusyhtiön mukaan auton renkaat varastetaan lähes puolessa tapauksia varastoista. Taloyhtiöiden varastot ovat otollinen paikka varkauksille, sillä niissä ei usein ole erillistä valvontajärjestelmää.

– Häkkivarasto toimii valitettavasti rengasvarkaalle näyteikkunan tavoin. Tyypillisesti taloyhtiöiden varastot ovat vartioimattomia, Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuuttamisesta vastaava johtaja Kristian Hiljander kuvailee tiedotteessa.

Toiseksi tyypillisimmin renkaat viedään suoraan auton alta ja ajoneuvo jätetään pukkien päälle. Yleistä on vakuutusyhtiön mukaan myös renkaiden varastaminen auton sisätiloista. Keskimäärin varkaiden mukaan lähtee 500 euroa maksava rengassarja, mutta erityisesti rikollisia kiinnostavat arvokkaammat merkkirenkaat alumiinivanteilla.

Vakuutusyhtiöstä suositellaan dokumentoimaan renkaat ja vanteet mahdollisimman huolellisesti ottamalla niistä valokuvat ja kirjaamalla ylös merkin, mallin ja koon. Arvokkaat kevytmetallivanteet voi myös yksilöidä sisäpuolelle tehdyllä kaiverruksella. Renkaat voi myös suojata lukkopulteilla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.