Kesätyöpaikkoja on edelleen tarjolla – näillä aloilla niitä on eniten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesätöitä kaipaaville on edelleen paikkoja tarjolla. Työnhakupalvelu Duunitorin mukaan ensi kesälle on tarjolla jopa poikkeuksellisen paljon kesätyöpaikkoja. Ilmoituksia löytyy edelleen yli 6 500.

Marraskuusta alkaneen kesätyönhakukauden aikana ilmoituksia on julkaistu Duunitorissa noin 32 000. Se on yli 15 prosenttia enemmän kuin viime vuoden samalla jaksolla ja jopa 88 prosenttia enemmän kuin kesälle 2021. Vaikka liikkeellä kannattaa olla nopeasti, on paikkoja Duunitorin viestintäjohtaja Aino Salosen mukaan tarjolla läpi kevään ja vielä alkukesästäkin

Eniten kesätyöpaikkoja on tarjolla ravintola- ja matkailualalla, myynnin ja kaupan alalla, sosiaali- ja hoiva-alalla, rakennusalalla, kuljetus-, logistiikka- ja liikennealalla, terveydenhuoltoalalla sekä teollisuuden ja teknologian alalla. Ylivoimaisesti eniten on julkaistu ravintola- ja matkailualan paikkoja.

Kesätyönhakijoita kiinnostavat Duunitorissa eniten asiakaspalvelun, myynnin ja kaupan alan sekä ravintola- ja matkailualan työt. Salosen mukaan kaupan ala ja ravintola-ala ovat matalan kynnyksen aloja, joiden työ on usein mahdollista ottaa haltuun ilman työkokemusta ja alan koulutusta.