Lentokoneen ohjaamoon luikerteli myrkyllinen kobra – lentäjä teki hätälaskun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pienkoneen lentäjä joutui tekemään pakkolaskun Etelä-Afrikasa yllättävästä syystä. Koneen ohjaamoon oli luikerrellut myrkkykäärme. Tilanteen odottamattomuudesta ja vaarallisuudesta huolimatta tapauksella oli onnellinen loppu.

Rudolph Erasmus kuljetti neljää matkustajaa yksityiskoneessa noin kolmen kilometrin korkeudessa, kun hän tunsi jotain kylmää lantiollaan. Mies luuli tuntemuksen johtuneen vuotaneesta vesipullosta, mutta totuus paljastui hänen vilkaistessa alaspäin. Jalkatilassa luikerteli 1,5 metriä pitkä kobrakäärme.

The Guardian -lehden mukaan Erasmus ei halunnut herättää paniikkia lentokoneessa. Hän pyrki pitämään päänsä kylmänä ja ilmoitti matkustajille penkkinsä alla olevan käärme. Hän kertoi joutuvansa tekemään hätälaskun mahdollisimman nopeasti.

Lentäjä otti yhteyttä lennonjohtoon ja sai pian luvan laskeutua lähimmälle kentälle. Matkustajien ollessa turvassa Erasmus paikansi käärmeen ohjaamota. Kyseesä oli viherkobra, yksi Afrikan myrkyllisimmistä käärmeistä.

Etelä-Afrikan siviililentoliikennekomissaari Poppy Khoza kehui Erasmusta tilanteen hoitamisesta News24-sivustolle. Khozan mukaan Erasmus pelasti kaikki matkustajat ja osoitti olevansa loistava lentäjä.