Koiria tuotiin laittomasti Suomeen Venäjältä – Tulli ja poliisi paljastivat salakuljetusorganisaation

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tulli ja poliisi ovat paljastaneet mittavan koirien salakuljetusorganisaation. Tullin tiedotteen mukaan koiria on tuotu laittomasti Suomeen Venäjältä. Tapausta on tutkittu salakuljetusrikoksena ja törkeänä veropetoksena.

Salakuljetusorganisaation toiminta paljastui viranomaisille Tullin löydettyä Venäjältä Suomeen tulleen lähetyksen, joka sisälsi nimeämättömiä lemmikkien passeja ja mikrosiruja. Viranomaiset takavarikoivat esitutkintaan liittyneessä kotietsinnässä runsaasti lemmikkeihin liittyviä dokumentteja. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös lähes 50 erilaista lääkevalmistetta.

Asunnossa oli tarkastushetkeää noin 30 koiraa, joista osa oli syntynyt Venäjällä ja osa Suomessa. Salakuljetuksesta epäillyllä pohjanmaalaishenkilöllä on ollut kaikkiaan 180 koiranpentua vuosina 2016-2021. Koiranpennut on myyty Suomessa noin tuhannen euron hintaan.

Tapausta tutkitaan Tullissa kahtena salakuljetusrikoksena sekä poliisin toimesta törkeänä veropetoksena ja kirjanpitorikoksena. Esitutkinnat valmistuvat kevään aikana ja siirtyvät sen jälkeen syyteharkintaan.