Kongressiin tunkeutunut sarvipää vapautettiin – video todisti poliisin auttaneen mielenosoittajia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Medioissa kiersi muutama vuosi sitten loppiaisen jälkeen kuva Yhdysvaltain kongressiin tunkeutuneesta miehestä, joka oli pukeutunut eläimen taljaan. Häntä on kutsuttu muun muassa sarvipääksi ja QAnon Shamaaniksi. Mies on oikealta nimeltään Jacob Chansley.

Jacob ”Jake” Chansley pidätettiin FBI:n rikostutkijoiden tunnistettua hänet osalliseksi kongressihyökkäykseen. Mies sai mellakkaan osallistumisesta yhteensä 41 kuukauden, eli 3,5 vuoden pituisen tuomion. Nyt hänet on vapautettu vankilasta, koska uudet todisteet osoittavat miehen toimineen rauhallisesti ja saaneen jopa apua poliiseilta kongressitalossa kulkiessaan.

Chansley oli vankilassa 27 kuukautta. Hän on päässyt nyt avovankilaan, jossa miehen asuintoverit olivat autuaan tietämättömiä hänen menneisyydestään. Vasta paikalle pelmahtaneet toimittajat saivat ihmiset tietämään, että kalju partasuu on kongressiin 6. tammikuuta vuonna 2021 tunkeutunut QAnonin shamaani. Yhteisö kehuu miestä mukavaksi ja hyväkäytöksiseksi, New York Post raportoi.