Spekulointi Kurt Cobainin kuolemasta jatkuu – oliko se sittenkin murha?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvantekijä ja kirjailija Ian Halperin on tutkinut Nirvanan keulahahmo Kurt Cobainin itsemurhaa pian kolmen vuosikymmenen ajan. Legendaarisen Nirvana -yhtyeen keulahahmo Kurt Cobain löydettiin kuolleena vuonna 1994. Virallisen tutkimuksen mukaan hän teki itsemurhan ampumalla itseään haulikolla päähän.

Halperin on julkaissut uuden kirjan, Case Closed: The Cobain Murder, The Killing and Cover Up of Kurt Cobain, mikä sisältää vakuuttavia argumentteja, että edesmennyt rokkari ei riistänyt omaa henkeään. Miehen aiempi teos, In Love and Death: The Murder of Kurt Cobain väitti jo kymmenen vuotta Cobainin kuoleman jälkeen, että mies ei ampunutkaan itseään, vaan hänet murhattiin heroiinin yliannostuksella.

– Tässä kirjassa esitän ilman epäilyksiä, että poliisitutkinta meni totaalisesti väärin ja se oli murha. Kuolinsyy pitäisi muuttaa itsemurhasta murhaksi. Ja kaikki tämä perustuu oikeuslääketieteellisiin patologisiin todisteisiin sekä uusiin todisteisiin, jotka olen kaivanut esiin, Ian kertoi The US Sunille.

Ian Halperin korosti, ettei syytä ketään henkilöä murhasta. Hän kuitenkin toivoo, että Cobainin leski Courtney Love tekisi valheenpaljstustestin puhdistaakseen maineensa. Halperin on valmis maksamaan testin ja mikäli Love on syytön, ostaa mies mainostaulun Times Squarelta, ja kyltissä lukee: ”Courtney Love on syytön.”

– En aio lopettaa ennen kuin löydän tappajat. Itsemurhaviestin viisi viimeistä riviä eivät olleet Kurt Cobainin käsialaa.