Pariskunta säästää vuosipalkan verran asuinkustannuksissa – muuttivat veneeseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalaiset Sarah Spiro ja hänen poikaystävänsä Brandon Jones käyttivät 23.000 dollaria ja he ostivat itselleen asunnoksi veneen. Nyt pariskunta on asunut kaksi vuotta Fontana Lakella, Pohjois-Carolinassa. He maksavat asuinkustannuksia vuodessa saman verran, mitä he ennen maksoivat yhdessä kuukaudessa.

– Vietimme aina kaiken vapaa-aikamme järvellä. Olimme aina veneilemässä, se oli meidän lempitoimintaamme, Sarah kertoo asuntoveneeseen muuttamiseen johtaneita päätöksiä.

– Täällä on niin rauhallista. Päivään kuuluvat edelleen tavalliset rutiinit, kuten tiskaus ja pyykinpesu, mutta voimme tehdä kaiken näissä upeissa maisemista. Riippumatta kellonajasta tai siitä, mitä tahansa teemmekin, niin meitä ympäröi rauha ja seesteisyys. Tämä on paratiisi.

Asuntovenettä lämmitetään talvella takalla. Asuintyyli vaatii myös muita uhrauksia, sillä lähimpään kauppaan on matkaa 40 minuuttia. Lisäksi kaikki hankinnat tulee suunnitella tarkkaan. Sarah kuitenkin ylistää, että asuntoveneessä asuminen on parantanut heidän henkistä ja fyysistä terveyttään.

– Ahdistustilani on myös paljon alhaisempi.