Kuopiolaismies jäi jumiin saunaan – pelastusoperaatio paisui mittavaksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset viettävät mielellään pitkiäkin aikoja saunassa, mutta kukaan tuskin haluaisi jäädä jumiin saunaan. Eräälle kuopiolaiselle ikäihmiselle kävi keskiviikkona 12. huhtikuuta juurikin näin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Saunomassa ollut mies oli kaatunut, minkä seurauksena hänen jalkansa oli jäänyt jumiin kiuassuojan ja lauteiden väliin. Miehen apuun saapuivat hänen tyttärensä ja toinen henkilö. Myös pelastuslaitoksen väki hälytettiin paikalle.

Pelastusoperaatio osoittautui lopulta varsin haastavaksi. Mittavaksi paisuneeksi operaatiossa jouduttiin purkamaan saunan lauteita. Myös saunan ja pesuhuoneen ovi täytyi irrottaa tilojen ahtauden vuoksi.

Mies onnistuttiin vapauttamaan, ja hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan ensiapuun. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut onnettomuudessa vakavasti.