Suomen ykköshotelli Hotel Kämp remonttiin – työ kestää pitkään

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vuodesta 1887 alkaen Helsingissä toiminut Hotel Kämp peruskorjataan. Suomen ainoa viiden tähden grand hôtel kunnostetaan vastaamaan kansainvälisen luksusasiakassegmentin standardeja.

– Hotel Kämp on kruununjalokivi pohjoismaisessa hotellivalikoimassa. Kuuluisa hotelli on laajalti tunnettu ja arvostettu siitä, että se tarjoaa asiakkailleen vain parhaita, ensiluokkaisia elämyksiä. Nyt on aika tehdä hotellille sen ansaitsema kunnostus, jotta jatkossakin Kämp loistaa ja ylittää vieraidensa odotukset. Suunniteltu peruskorjaus tehdään suurella kunnioituksella rakennuksen historiaa kohtaan, sanoo hotellin omistaja Petter Stordalen.

Kiinteistönomistaja Ilmarinen on solminut myös jatkovuokrasopimuksen Nordic Choice Hotelsin kanssa. Sopimus tarkoittaa, että Nordic Choice harjoittaa liiketoimintaa kiinteistöissä vielä vähintään seuraavat 20 vuotta. Työt aloitetaan loppuvuonna 2023 ja urakan on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä. Urakan laajuus on noin 18 000 bruttoneliömetriä. Myös hotellin yhteydessä oleva ravintola ja baari peruskorjataan.

Peruskorjauksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Hotelli liitetään hiilineutraaliin kaukojäähdytykseen ja lämmöntalteenottolaitteet korvataan nykyaikaisilla ratkaisuilla. Kiinteistön automaatiojärjestelmä tulee toimimaan hotellin tarpeiden mukaan turhaa energiankulutusta välttäen. Peruskorjauksen suorittaa YIT. Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen kokonaisarvoa julkisteta.