Harrastuksia pitää olla? Mies ratkoi lähes 7 000 Rubikin kuutiota vuorokaudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rubikin kuutiosta tuli maailmanlaajuinen hittituote 1980-luvulla. Unkarilaisen Ernő Rubikin vuonna 1974 kehittämällä älypelillä in nykyään oma vakiintunut harrastajakuntansa. Rubik-harrastajat pyrkivät esimerkiksi ratkomaan kuutioita ennätysajassa.

Brittiläinen 20-vuotias Goerge Scholey rikkoi taannoin Rubikin kuutioon liittyvän erikoisen ennätyksen. Hän ratkoi yhteensä 6 931 Rubikin kuutiota 24 tunnin aikana. Scholeyn lontoolaisessa hotellissa tekemä suoritus esitettiin livestream-lähetyksenä verkossa.

Scholey on Britannian hallitseva Rubik-mestari. Hän rikkoi tempauksellaan kandalaisen Eric Limebackin hallussa olleen aiemman ennätyksen. Limeback ratkoi vuonna 2013 yhteensä 5 800 Rubikin kuutioita vuorokauden aikana.

Scholey kertoi Guinnessin ennätystenkirjalle olevansa pettynyt siitä, ettei hän rikkonut 7 000 ratkaistun kuution virstanpylvästä. Rubik-harrastajan mukaan suoritus tuntui haastavimmalta 12 tunnin paikkeilla, jolloin hän tunsi voimiensa olevan jo aivan poissa.