Hyvät urheilurintaliivit parantavat naisten suoritusta – vaikuttavat etenkin juoksuvauhtiin

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juokseminen on melko yksinkertainen laji, johon vaikuttavat oma kestävyys ja kunto sekä hyvät lenkkarit. Tuoreen tutkimuksen mukaan naisten juoksusuoritukseen vaikuttavat yllättävän paljon myös rintaliivit.

Memphisin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan merkittävä osa naisista tuntee urheillessaan kipua rinnoissa. Tämä kipu estää naisia nauttimasta monista urheilulajeista kuten juoksusta, joka voi myös olla vaivalloisempaa ja hitaampaa mikäli rintojen liike urheilusuorituksen aikana tuntuu häiritsevästi.

Hyvien urheiluliivien merkitys korostuu etenkin juoksun yhteydessä. Daily Mail -sivuston mukaan tutkimuksessa huomattiin, että tukevat ja hyvin istuvat urheilurintaliivit parantivat naisten urheilusuoritusta juostessa vaikuttavat seitsemän prosenttia.