Revontulien keskelle ilmestyi hämmästyttävä spiraali – syykin selvisi myöhemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alaskassa hämmästeltiin viikonloppuna yötaivaalla näkynyttä ilmiötä. Revontulien keskelle ilmestyi spiraalimainen valoilmiö. Se näkyi taivaalla muutaman minuutin ajan hieman ennen kello kahta aamuyöllä paikallista aikaa.

Yötaivaan spiraali herätti ihmetystä paikallisten keskuudessa. Sille löytyi pian selitys SpaceX-yhtiön muutamaa tuntia aikaisemmin laukaisemasta raketista. Ilmiö syntyi raketita poistetun ylimääräisen polttoaineen ansiosta.

– Yläilmoissa raketista poistettu polttoaine muuttuu jääksi. Jos ylhäällä on auringonvaloa ja maan kamaralla pimeää, polttoaine näkyy isokokoisena ja joskus spiraalin muotoisena pilvenä, Alaskan Fairbanksin yliopiston geofysiikan instituutin professori Don Hampton kuvaili AP-uutistoimistolle.