Tänään on valtakunnallinen koiranpäivä – karvatassut ovat nykyään melkein kaikkialle tervetulleita

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koiran asema on vankka. Se lienee lemmikkieläimistä arvostetuin ja usein koirat myös kulkevat omistajansa mukana. Tänään vietetään kansallista koiranpäivää Suomessa. Suomessa on Taloustutkimuksen helmikuussa 2023 julkaistun arvion mukaan noin 800.000 koiraa.

Joka viidennessä suomalaistaloudessa on koira. Koiranomistajan arkea helpottaa se, että koira on nykyään tervetullut eri paikkoihin, ja koiran kanssa pääsee liikkumaan helposti paikasta toiseen myös julkisissa liikennevälineissä. Osa ihmisistä ottaa koiransa myös töihin mukaan.

Monet Kennelliiton jäsenyhdistykset, koiraharrastusporukat ja muut toimijat järjestävät Koiranpäivänä erilaisia tapahtumia, joihin kaikki koirien ystävät ja koirista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kymmenillä eri paikkakunnilla järjestetään #Laumaliikkuu-lenkkejä, joille voi tulla mukaan koiransa kanssa tai ilman koiraakin ja tutustua erilaisiin koiriin ja koiraharrastajiin.

– Kutsumme kaikki koiranomistajat viettämään mukavaa päivää koiransa kanssa Koiranpäivänä. Erityisesti toivomme saavamme koirakansan eri puolilla Suomea liikkeelle Koiranpäivän yhteislenkkien merkeissä, kannustaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kukkonen.