Tikkurilan asemalle muutoksia junien matka-aikoihin ja lähtölaitureihin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tikkurilassa tehdään muutoksia ratapihan eteläpään raiteisiin ja vaihteisiin. Matkustajille ja aseman käyttäjille muutokset näkyvät 2. toukokuuta alkaen aina lokakuulle asti.

Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa ja junat kulkevat alennetulla nopeudella. Ensimmäisenä suljetaan raiteet 1 ja 2. K-, I- ja P-junat kulkevat harvennetuilla vuoroväleillä ja osa D- ja R-junista perutaan. Rakentamisen käynnistyessä tulevista muutoksista ja työn etenemisestä tiedotetaan Väyläviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lisäksi HSL ja VR tiedottavat matkustajaliikenteen muutoksista verkkosivuillaan sekä omissa sosiaalisen median kanavissaan. Tarkat aikataulut ja tiedot ovat luettavissa aseman näytöiltä, HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa.

– Vaikka töillä on huomattavia vaikutuksia liikenteeseen, niiden tekeminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta rataosan toimintavarmuutta voidaan parantaa ja junavuoroja tulevaisuudessa lisätä” projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylävirastosta kertoo.