Ihana sillikaviaari sopii vappupäivän brunssiin – nautitaan perunoiden kanssa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vappuaattona juhlitaan railakkaasti ja seuraavana päivänä nautiskellaan muhkealla brunssilla. Vapunpäivän brunssilla on perinteisesti silliä monessa eri muodossa. Aterian voi kattaa joko sisälle tai säiden salliessa myös ulos.

– Monen vappuperinteeseen kuuluu kiinteästi silliaamiainen eli sillis. Vappu onkin suomalaisten yksi suurimmista silliruokien sesongeista yhdessä joulun ja juhannuksen kanssa, Pro Kala ry vinkkaa.

Sillikaviaari ja uudet perunat:



2 matjessillifileetä



1 keltasipuli hienonnettuna



1 pieni omena kuutioituna



2 kovaksi keitettyä kananmunaa karkeana silppuna



2 rkl kotimaista väkevää sinappia



100 g créme fraîchea



puolikas puntti tilliä varsineen hienonnettuna



Leikkaa silli reiluiksi kuutioiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.