Karavaanarit ovat nyt trendikkäitä – harrastajat aikaisempaa nuorempia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Useat leirintäalueet ovat ryhtyneet kunnostaman tiluksiaan, kun takavuosien loiston sammui vuosien ajaksi ja sai puitteet rapistumaan. Asuntoautoilu on suosittua etenkin elämyksiä hakevien nuorten keskuudessa, jotka saattavat pakata koko maallisen omaisuutensa pakettiautoon ja lähteä etsimään onnea tien päältä. Leirintäalueita tarvitaan taukopaikoiksi.

Jos ei ole vielä uskaltanut lähteä karavaanariksi tien päälle, kannattaa harrastukseen tai kokonaiseen elämäntapaan ottaa tuntumaa ensi viikonloppuna Turun Messukeskuksesta. Alueella järjestetään Caravan Show.

– Tapahtumassa esitellään niin vuoden 2023 uutuusmatkailuajoneuvoja ja -vaunuja kuin vaihtokalustoakin. Messuviikonlopun ajankohtainen ohjelma pureutuu kotimaan matkailuun, messujärjestäjät kertovat.