Vältä pysäköintivirhemaksu Helsingissä – ole tarkkana sähköpotkulaudan kanssa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhteiskäytössä olevia polkupyöriä ja sähköpotkulautoja saa pysäköidä vain merkityille alueille Helsingin keskustassa. Kieltoalue ja pysäköintiin käytössä olevat paikat merkitään liikennemerkeillä. Sähköpotkulaudan tai asemattoman polkupyörän jättäminen muille paikoille alueella on yksiselitteisesti pysäköintivirhe.

Pysäköintialueet näkyvät operaattorien sovelluksissa. Rajoitusalueella toimii kuusi operaattoria eli Voi, Tier, Lime, Ryde, Bird ja Bolt. Jokaisella operaattorilla voi enimmillään olla 700 sähköpotkulautaa rajoitusalueella. Kaupunki seuraa sopimusten noudattamista.

Pysäköintialueita tulee noin 250 kappaletta. Niistä 130 sijoittuu autojen parkkiruutuihin. Pysäköintipaikkoja tulee aukioille, toreille ja kadunvarsiparkkipaikoille. Sopimuksettomien operaattorien toiminta rajoitusalueella muuttuu käytännössä tieliikennelain vastaiseksi, koska kyseisten lautojen tai pyörien pysäyttäminen on kiellettyä. Pysäköinninvalvonta on varautunut siirtämään pysäyttämiskieltoa rikkovia lautoja ja pyöriä ajoneuvojen siirtolakiin perustuen.