WWF:n odotettu Saimaan Norppalive alkoi – näyttäytyykö Pullervo tänä vuonna?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saimaannorppien keväistä elämää seuraavasta Norppalivestä on muodostunut odotettu jokavuotinen ilmiö. Odotus on tämän kevään osalta päättynyt, sillä WWF on käynnistänyt jälleen suositun livelähetyksen. Suorassa lähetyksessä päästään jälleen seuraamaan karvaansa kuivattelevia saimaannorppia.

Pelkästä huolettomasta loikoilusta ei ole kyse, sillä karvanvaihto on WWF:n mukaan norpille yksi vuoden vaativimmista ponnistuksista. Norppia bongaa rantakivellä todennäköisimmin aurinkoisen poutasään aikaan. Monet Norppalive-fanit todennäköisesti odottavat jo näkevänsä livelähetyksen suurimman tähden ja mahdollisesti maailman kuuluisimman saimaannorpan, Pullervon.

Saimaannorppa on yksi maailman uhanalaisimmista hylkeistä, mutta viime vuosina kanta on ollut elpymään päin. Norppalive on WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua. Saimaannorppien lisäksi niissä päästään tämän kevään ja kesän aikana seuraamaan itämerennorppien, sääksien ja lapinpöllöjen elämää.