Säässä raju käänne viileämpään – voi jäädä lyhytaikaiseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Äitienpäiväviikonloppua vietettiin Suomessa kesäisessä lämmössä. Asteet kohosivat Sunnuntaina osassa maata jopa 24 asteeseen. 15. toukokuuta alkavalla viikolla mennään kuitenkin Forecan mukaan ainakin hetkeksi viileämpään suuntaan.

Vielä maanantaina koko maassa nautitaan lämmöstä, ja maan etelä- ja keskiosissa voidaan päästä 24 asteen lukemiin. Tiistaina etelästä levittäytyy Suomen ylle sadealue. Lämpötila voi tipahtaa etelässä alle 15 asteeseen, pohjoisessa ilma voi olla edelleen keväinen.

Sateet leviävät keskiviikkona myös Suomen länsi- ja pohjoisosaan. Lämpötilat putoavat helatorstaiksi pitkälti 10-15 asteeseen. Osassa Lappia lämpötila voi pudota alle viiteen asteeseen ja sateet tulla lumena tai räntänä.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan viileä pudotus saattaa kuitenkin jäädä väliaikaiseksi. Helatorstain jälkeen sää vaikuttaa nimittäin lämpenevän jälleen. Ajankohtaan nähden tavanomaista korkeammat lämpötilat ovat jälleen mahdollisia ensi viikolla.