Poliisi huolestui TikTok-trendistä – nuoret tunkeutuvat tuntemattomien koteihin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

TikTok-sovellus on monien trendien lähde. Sovelluksesta saavat alkunsa usein hauskat tanssit, yllättävät kappaleet voivat nousta viraalihiteiksi, minkä lisäksi sovellyksesta myös moni kauneuteen ja muotiin liittyvä trendi saa alkunsa.

Nyt poliisi on Daily Mail -sivuston mukaan alkanut tutkimaan kuitenkin erästä hyvin huolestuttavaa trendiä, jossa joukko nuoria tunkeutuu tuntemattomien koteihin. Tällä hetkellä TikTokista jo poistuneilla videoilla nähtiin miten nuoret tunkeutuivat tuntemattomien ihmisten koteihin ja kuvasivat heidän reaktioitaan.

Ihmiset olivat hämmentyneitä ja hyvin peloissaan, koska he eivät tienneet millaiset motiivit nuorilla olivat. Videoilla nähtiin miten muun muassa eräs perheenisä pyysi naureskelevia nuoria poistumaan kotoaan ja kertoi heille, että talossa asuu lapsia. Vanhemmat olivat selvästi peloissaan lastensa puolesta.

Huonon palautteen vuoksi tällaisia videoita julkaissut käyttäjä poisti videot ja myöhemmin koko kanavansa sovelluksesta. Jo julkaistujen TikTok-videoiden perusteella on kuitenkin jo käynnistetty poliisitutkinta.