Reddit kaatui koko maailmassa – käyttäjät huolestuivat

Digi · Tim Isokivi

Suositun Reddit-sivuston käyttöä yrittäneet kohtasivat maaliskuun puolivälissä yllättävän ongelman. Suosittu sosiaalisen median palvelu nimittäin kaatui ja vika oli maailmanlaajuinen. Käyttökatkoksesta ilmoitettiin muun muassa yhteisöpalvelun tilaa seuraavalla Reddit Status -sivustolla.

Verkkosivustojen tilasta reaaliaikaista tietoa antavaan Downdetector-palveluun ilmestyi pahimmillaan yli 60 000 ilmoitusta ongelmista Redditissä. Vika kesti useiden tuntien ajan. Sittemmin ongelma saatiin korjattua ja nyt aiheesta on saatu lisää tietoa.

Redditin käyttökatkoksen kerrotaan johtuneen Redditin sisäisissä järjestelmissä ilmenneestä ongelmasta. Tarkempaa syytä vialle ei vielä toistaiseksi kerrottu. Monet palvelun käyttäjät ovat olleet huolissaan muun muassa tietoturvastaan ja siitä ovatko käyttäjien tiedot varmasti turvassa esimerkiksi hakkereilta. Viime vuosina on tehty tietomurtoina suuriinkin verkkopalveluihin.