Dermatologi paljasti: Näin saat enemmän irti deodorantista

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka sosiaalisen median sisällöstä löytyy runsaasti puhdasta hölynpölyä, voi vastaan tulla myös hyviä vinkkejä. Esimerkiksi Tiktokissa levinneellä dermatologin videolla neuvotaan, kuinka deodorantin käytöstä saa enemmän irti.

Monilla on tapana käyttää deodoranttia aamulla sekä suihkun ja urheilusuoritusten jälkeen. Dermatologi Lindsey Zubritskyn mukaan paras aika deodorantin käytölle olisi kuitenkin enen nukkumaanmenoa. Se ehkäisee yöllistä hikoilua.

Vinkki on saanut kannatusta myös muilta asiantuntijoilta. Esimerkiksi liikahikoilusta kärsivien liiton International Hyperhidrosis Societyn toimitusjohtaja Lisa J. Pieretti antoi Yahoo-sivustolla saman neuvon. Hän tosin kehottaa käyttämään antiperspiranttia deodorantin sijaan.

Zubritsky antoi videollaan myös toisen vinkin, jota kaikki eivät mahdollisesti tunne. Hän suosittelee antamaan hilsesaippuan vaikuttaa päässä ainakin viisi minuuttia ennen sen pois pesemistä.

@dermguru Deodorant at night?! 🤯 #Dermatologist #Dermguru #SkincareHacks #LearnonTikTok #TikTokSkinCare #TikTokPartner ♬ TWINNEM – Coi Leray