Poliisi julkaisi videon Helsingistä – tästä mätkäistiin kaivurikuskille 16 päiväsakkoa

Autot · Tim Isokivi

Tietöiden turvatoimien laiminlyönti voi tulla kalliiksi. Tämän joutui taannoin huomaamaan kaivinkoneen kuljettaja, jolle napsahti Helsingissä sakkorangaistus puutteellisesta turvallisuudesta.

Helsingin poliisin liikennevalvonnan johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi tapauksesta videon sosiaalisessa mediassa. Moottoripyöräpoliisin kypäräkameran videolla nähdään kaivinkone, jolla kuljettaja työskentelee jalkakäytävällä. Aluetta ei kuitenkaan ole rajattu, eikä paikalla ole liikenteenohjaajaa.

– Emme luovuta tilapäisten liikennejärjestelyjen valvonnan osalta, tilanne parantunut, mutta… Raportti kentältä: Kaivinkone teki työtä jalkakäytävällä, aluetta ei rajattu mitenkään eikä liikenteenohjaajaa. 16 päiväsakkoa kaivinkonekuskille liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Pasterstein kirjoitti.

Tietyömaiden turvallisuuteen ja turvallisuusrikkomuksiin on puututtu Helsingissä aikaisempaa tiukemmin. Maaliskuussa vastaavasta huolimattomuudest määrättiin Suomen historian ensimmäiset sakot.