Helsinki-Vantaan hittituotteet paljastettiin – näitä lentomatkustajat ostavat

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoasemien myymälöissä ja ravintoloissa käy varsinkin kiireisimpinä tunteina kuhina, mutta mitä asiakkaiden ostoskoreihin tyypillisimmin päätyy? Lentoasemayhtiö Finavia on paljastanut Helsinki-Vantaan lentoaseman kysytyimmät tuotteet. Helsinki-Vantaan suosituimpia tuotteita ovat mukaan otettavat ruoka- ja juomatuotteet. Myydyin tuote on lähdevesi.

Useimmista lentoaseman myymälöistä ja ravintoloista löytyvää janonsammuttajaa kuvaillaan lentomatkustajien ikisuosikiksi. Veden lisäksi ostetuimpien tuotteiden kärjessä on arvatenkin kahvi. Matkustajat suosivat Finavian tiedotteen mukaan erityisesti suodatinkahvia ja americano-kahveja. Suosittuja ovat myös Fazerin suklaalevyt, joista myydyimpiä ovat maitosuklaa- ja hasselpähkinälevyt.

Lentoaseman liikkeissä ja ravintoloissa kaupaksi menevät hyvin myös croissantit, korvapuustit, ciabatta-levitä, hanaolut ja colajuomat. Lämpimistä ruoista kysytyimpiä annoksia ovat burgerit, pastat ja lohikeitot. Tiedot myydyimmistä tuotteista ovat peräisin vuoden 2022 tammikuusta heinäkuun loppuun.