Meteori valaisi yötaivasta – asteroidi osattiin ennustaa etukäteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian yötaivasta valaisi taannoin poikkeuksellisen suuri ja näyttävä meteori. Asteroidi oli mahdollista nähdä paljaalla silmällä sen palaessa ilmakehässä noin kello kolme paikallista aikaa. Sar2667-niminen asteroidi oli vain noin metrin kokoinen.

Pienehköstä koosta huolimatta kappale sai yön näyttämään muutaman sekunnin ajan päivältä palaessaan ilmakehässä. Upea näky ikuistui viraalina levinneiksi videoiksi. Meteorin pienestä koosta huolimatta sen lähestymistä oli jo osattu odottaa.

Euroopan arvaruusjärjestö ESAn mukaan kyseessä oli jo seitsemäs kerta, kun mahdollinen asteroidin putoaminen maahan oli ennustettu ennalta. Avaruusjärjestö kuvailee tätä merkiksi nopeasta kehityksestä kyvyssä havaita lähestyviä asteroideja.