Nyt tuli vakava varoitus: Tarkkana, jos kaveri kysyy puhelinnumeroasi Facebookissa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten keskuudessa leviää jälleen uusi huijauskampanja. Siinä tutun henkilön nimissä voi yllättäen tulla viesti, jossa hän kyselee vastaanottajan puhelinnumeroa. Tavoitteena on todellisuudessa pyrkimys tilin kaappaamiseen.

Facebookissa tutuilta henkilöltä saaduissa viesteissä vastaanottajaa pyydetään antamaan puhelinnumeronsa. Numeron antamisen jälkeen tuttuna esiintyvä taho voi väittää osallistuneensa kilpailuun. Hän pyytää lähettämään pian vastaanottajan puhelimeen saapuvan koodin itselleen.

Viestin lähettäjälle ei tule antaa puhelinnumeroa eikä varsinkaan omaan puhelimeen saapuvaa koodia. Kyseinen koodi on nimittäin todellisuudessa Facebookin kirjautumisen vahvistuskoodi. Huijari voi sen avulla kaapata tilin itselleen.

Huijauskampanjasta varoitti Traficomin Kyberturvallisuuskeskus. Jos tutun henkilön tililtä saa tavallisesta poikkeavia viestejä, kannattaa niiden todenperäisyys varmistaa jotain muuta kautta. Henkilölle voi esimerkiksi soittaa ja varmistaa, lähettikö hän varmasti sen.