Foo Fighters paljasti uuden rumpalinsa – todella kovatasoinen tähti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Foo Fighters on tekemässä paluuta rumpalinsa Taylor Hawkinsin viimevuotisen kuoleman jälkeen. Yhtyeeseen on värvätty uusi kannuttaja, jonka henkilöllisyys pysyi pitkään salassa. Nyt hänen on paljastettu olevan muusikko Josh Freese.

Freeseä ei napattu Foo Fightersin riveihin suinkaan pystymetsästä. 50-vuotias muusikko on soittanut The Vandals ja Devo -yhtyeissä vuosikymmenten ajan. Myös muun muassa Nine Inch Nails, Guns N’ Roses, Weezer, Sting, 100 Gecs ja Paramore -yhtyeiden kanssa soittaneella Freesellä on maine ahkerana keikka- ja sessiorumpalina.

Foo Fighters paljasti uuden rumpalinsa Livestream-lähetyksessä. Katsojia kiusoiteltiin tuomalla ruudun eteen humoristisesti muita tunnettuja rumpaleita, Red Hot Chili Peppersin Chad Smithin, Mötley Crüen Tommy Leen ja Toolin Danny Careyn.

Freese nousee ensi kertaa lavalle Foo Fightersin riveissä 24. toukuuta Yhdysvaltojen New Hampshiressä, jossa yhtyeen maailmankiertue alkaa. Yhtye julkaisee 2. kesäkuuta uuden But Here We Are -albuminsa.