Kymmenet kouluihin hakeneet saivat virheellisen ilmoituksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Opetushallituksen ylläpitämässä Opintopolku-palvelussa ilmeni taannoin virhe, jolla oli merkittäviä seurauksia. Kymmenet korkeakouluihin hakeneet saivat sen seurauksena virheellisiä hyväksymisilmoituksia. Virhe liittyi korkeakulujen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen.

Opetushallituksen tiedotteen mukaan virhe koski kaikkia korkeakouluja. Sen vuoksi osa hakijoista on hyväksytty virheellisesti kouluihin väärän ensikertalaisstatuksen vuoksi. 40 hakijaa ehti saada tiedon väärin perustein tehdystä valinnasta.

Virhe havaittiin ja korjattiin tiistaina 23. toukokuuta. Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakoulusta virheen vuoksi opiskelijapaikan saaneet saavat pitää paikkansa. Yliopistoilla sen sijaan on oma menettelytapansa tapaukseen liittyen.