Turun meripelastuskeskus sai erikoisen yhteydenoton – suomalainen pulassa Britanniassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun meripelastuskeskuksessa on totuttu auttamaan Varsinais-Suomen alueella merihätään joutuneita. Taannoin keskus sai kuitenkin yllättäen avunpyynnön Iso-Britannian Cornwallista saakka. Kyse ei ollut väärästä numerosta tai pilapuhelusta.

Merivartioston mukaan puuveneellä yksin matkassa ollut suomalainen oli joutunut pulaan laskuveden vuoksi Trurojoella Falmouthin lähettyvillä. Kielivaikeuksien vuoksi hän otti yhteyttä Turun meripelastuskeskukseen. Sieltä välitettiin tieto Iso-Britannian merivartiostolle.

Merivartioston mukaan Royal National Lifeboat Institutionin pelastusvene pääsi paikalle nousuveden saapuessa. Suomalaisvene avustettiin läheiseen laituriin. Veneen peräsin oli rikkoutunut, mutta vene ja veneilijä olivat muuten hyvässä kunnossa.