Takatalvi uhkaa tällä viikolla – pohjoisessa voi tulla jopa 10 senttiä lunta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäkuu alkaa Suomessa kylmissä ja karuissa tunnelmissa. Koulujen päättäjäisiä saatetaan viettää osassa maata jopa talvisissa oloissa. Pohjoiseen on nimittäin tiedossa loppuviikosta lumisadetta.

Torstaina ja perjantaina osa sateista tulee pohjoisessa, esimerkiki Lapissa ja Koillismaalla lumena ja räntänä. Forecan mukaan lumikertymä on torstain aikana enimmäkseen 1-5 senttiä, mutta Pohjois-Lapissa sitä voi sataa jopa 5-10 senttiä. Kilpisjärven suunnalla lumi- ja räntäsateet alkoivat jo keskiviikkona.

– Yksittäisten lumi- ja räntäkuurojen mahdollisuus kasvaa maan keskiosassa asti. Lisäksi hallaa saattaa olla viikon loppupuolella jopa etelässä saakka. Kylmälle arat kukat kannattaa siis suojata, kertoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

Lakkiaisia ja koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina koko maassa viileässä säässä. Sadekuurot ovat mahdollisia erityisesti maan itäosassa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 10-15 astetta, pohjoisessa enimmäkseen 7-12 astetta.